Ny tung förlust för Alundas herrar | Östhammars Nyheter
  • Kim Nyström i blåtröjade Alunda utjämnar till 6–6.
  • Kim Nyström (närmast och här mot Grimsta) gjorde ännu en gång en bra match för Alunda IBF.
Östhammars Nyheter

Ny tung förlust för Alundas herrar

Alunda släppte in tre mål på en dryg minut i tredje perioden och tappade då helt greppet om matchen. Andra halvan av tredje perioden blev för Alundas del en katastrof men en succé för gästande Grimsta som satte alla chanser de fick. Alunda hade till och med ett stolpskott medan Grimsta gjorde tre mål under drygt en minut och gick genom det upp i ledning 6-5. För Alunda var det mentalt jättejobbigt att ännu en gång tappa bort en match i sista perioden.

– Vi gör en ganska bra insats men tappar på slutet. Vi är jättesvaga i de sista perioderna. När det väl ska avgöras räcker vi inte till, konstaterar Alundatränare Alfred Daniels.

Matchen var annars rätt mycket fram och tillbaka med ett Grimsta som tog ledningen med 2-0 i början av den första perioden. Sakta kom Alunda tillbaka och gick i andra perioden upp till ledning med 5–3, en ledning som sedan helt sjabblades bort på slutet. Framåt var Alunda starka och lyckades trots raset komma igen och kvittera till 6-6 genom Kim Nyström (tremålsskytt och i övrigt mycket bra i matchen).

Tydligen tröttade Alunda ut sig i jakten på kvitteringsmålet. Nästan direkt kontrade Grimsta med 7-6 och satte sedan sedan press på Alunda genom att i slutminuterna sätta ytterligare två mål när Alunda flyttade upp spelare.

Grimsta var för starka på slutet och Alunda fick aldrig någon chans att kvittera genom att ta ut målvakten. Kändes helt klart som en onödig förlust men matchen visar också att spel på division ett-nivå kräver stabilitet både bakåt och framåt. Grimsta lyckas egentligen vinna på Alundas misstag men samtidigt genom ett riktigt bra målskytte. Alundas mål gjordes av Kim Nyström (3), Jonas Perlkvist (2) och Jacob Stålberg.

Närmast väntar för Alundas del en förväntat svår bortamatch mot Rasbo nu på fredagskvällen. Återstår att se om Alundaherrarna snabbt kan komma igen och i alla fall få en poäng med sig. Eftersom det är derby kan vad som helst hända, menar Alfred Daniels.

– När det är derby mot Rasbo brukar placeringen i tabellen inte spela så stor roll. Vi behöver inte känna någon press på oss att vinna. Det är Rasbo som är favoriter och ”måste” vinna mot ett bottenlag som Alunda.

Rekommenderade artiklar

© 2018 Östhammars Nyheter