AIBF herrar ger aldrig upp | Östhammars Nyheter
  • Kim Nyström (närmast och här mot Grimsta) gjorde ännu en gång en bra match för Alunda IBF.
Östhammars Nyheter

AIBF herrar ger aldrig upp

Alunda IBF herrar bjöd bra motstånd men fick ge sig mot ett taggat Rasbo som vann med 8–3. Ännu en förlust för blåsvarta AIBF men tränare Jens Eklund ser ännu ingen anledning till oro.

INNEBANDY Förra fredagens derbyfest uteblev eftersom Rasbo i vinröda tröjor snabbt tog kommandot och gick upp till 3–0-ledning. Gästande Alunda hade svårt att hänga med i tempot.

­– I första perioden var vi ganska utspelade. De ledde med 3–0 efter första perioden. Sedan i andra perioden kommer vi igång ordentligt. Vi spelar även bra i början av tredje perioden och skapar många chanser, berättar Jens Eklund.

Men Alunda kom aldrig riktigt i kapp. När Rasbo satte 6–3 via Gustav Forsbergs klubba genom en kontring gick luften ur Alunda helt. Visserligen kämpade Alunda ända in i det sista men det blev en fruktlös kamp målmässigt. Istället drog Rasbo ifrån och stod som värdiga vinnare när domaren blåste av matchen. Offensiven i första perioden var vinnande för Rasbo i deras hemmamatch. Jonas Perlkvist, Magnus Marteinsson och Jacob Stålberg gjorde mål för Alunda IBF.

– Rasbo är ett etablerat division 1-lag. Tror att de är med och krigar om kvalplatser i år, tillägger Jens Eklund.

För Alunda fortsatte raden av förluster men det är oerhört små marginaler i innebandy. Därför har Alunda goda chanser hemma mot Rotebro nu på lördag, menar Jens Eklund.

– Vi kommer aldrig att ge upp, säger Jens Eklund, som hoppas att den fortsatta sistaplaceringen innebär att motståndarna underskattar Alundas styrka.

Rekommenderade artiklar

© 2018 Östhammars Nyheter