Kultur | Östhammars Nyheter

Värnet skapar tryggare öbor

– Vi har lokalkännedom och hinner leta upp uppställningsplatser, bryggor och rulla ut slang. De 400 liter vatten vi har med oss gör att vi kan börja ett släckningsarbete så tar Öregrund över när de kommer med sin större bil, säger Uno Jansson, numera pensionerad från Räddningsvärnet i Söderboda.

Mediehuset grönt vill ta över ÖN

Lennart Fernström, Fria tidningars grundare och före detta vd, säger att hans nya företag Mediehuset Grönt är beredda att ta över Östhammars Nyheter och Skånes Fria Tidning.

Skidsektionen ritar om Öregrund

Förra tisdagen hölls vårens femte och sista springtävling gå-lunka-löp i Öregrund. Men skidsektionen har fler strängar på sin lyra, de går vidare med backbygget.

Vridet japanskt i Österby

I lördags var det vernissage i Sadelmakarlängans galleri i Österbybruk. 13 medlemmar från Shiborisällskapet ställer ut sina alster under september.

Fröja inleder med Lindström

Det handlar om, som Ernst Billgren har sagt en gång, ”att få syn på det man redan ser”, säger Hans Lindström, Öregrund om sin senaste utställning.

Upprustning av Källör kan dröja

Bygdegårdsföreningen Societetshuset Källör får vänta med att påbörja upprustning av den slitna fastigheten. Arkitektfirman Millimeter arkitekter godtar inte kommunens förslag på avtal mellan de tre parterna.

Sidor

© 2018 Östhammars Nyheter